Visa alla nyheter

Calmar Industriteknik förvärvar Ölands Industriservice

I slutet av oktober blev det klart att Calmar Industriteknik förvärvar Ölands Industriservice. Företagen har ett långt samarbete i ryggen och när ägarna på Ölands Industriservice nu går i pension blev förvärvet ett självklart led i utvecklingen för Calmar Industriteknik.

Verksamheten på Ölands Industriservice kommer att fortsätta som tidigare i Mörbylånga och de förra ägarna Johnny Fernstedt och Tommy Håkansson är enligt Calmar Industriteknik väldigt glada över att företaget lever vidare och att de anställda får arbeta kvar.

Förvärvet innebär fördelar för bägge parter både gällande servicenivå och genom utbyte av kunskap menar Magnus. Calmar Industriteknik får genom förvärvet en ny produkt i form av transportörer och tillhörande utrustning i sin produktportfölj. Medan Ölands Industriservice får tillgång till Calmar Industritekniks kompetens inom svets, smide och montage. Dessutom så får man tillgång till Kalmar rostfrias avancerade maskinpark och höga kompetens inom framförallt rostfri tunnplåtsbearbetning.

Ölands Industriservice är känt i stora delar av Skandinavien, främst inom livsmedelsindustrin och har genom sina transportörer många återkommande kunder. 2009 förvärvade Calmar Industriteknik Kalmar Rostfria AB och Ölands Industriservice blir nu Calmar Industritekniks andra förvärv.

 

oilands-industriservice