Visa alla nyheter

Kalmar rostfria AB investerar i en ny fiberlaser från Prima Power

Kalmar Rostfria AB är en legoleverantör med fokus på rostfria material. Under närmare 20 års tid så har företaget stansat & nibblat detaljer till en mängd olika kunder både inom & utom Sveriges gränser. Fokus har legat på mindre produktionsvolymer och prototypframtagande. Företaget arbetar primärt med rostfria material.

För fem år sedan togs ett första steg att börja friformsskära då en CNC-styrd plasmaskärare köptes in. Detta i kombination med att inköpen av laserskärning hos ett flertal olika samarbetspartners ökade togs beslutet att det var dags att ta nästa kliv och även kunna laserskära i egen regi.

”Nu har behovet hos våra kunder blivit så stort att det var dags att öka både kapacitet & kvalitet så det kändes som ett naturligt steg att i egen regi även kunna laserskära säger Vd:n Magnus Olsson. ”

Valet föll på en Prima Power Platino fiber 1530 (4Kw) och denna kommer att levereras av Din Maskin AB i Värnamo i mitten på Mars.

Vår affärsidé är att erbjuda marknaden innovativa lösningar och avancerad tillverkning, främst inom rostfritt stål men vi jobbar självklart med de flesta metaller.

Tack vare ett brett kunnande, snabb service, yrkeskunskap samt över 50 års erfarenhet av arbeten inom den rostfria sektorn, kan vi tillgodose kunden snabbt samt garantera ett kvalitetsarbete i högsta klass! Vi utför specialarbeten inom rostfritt stål, aluminium och stål. Vi är även experter på allt inom plåt och plåtdetaljer.