Tjänster

Specialarbeten

Behöver Ni hjälp med specialarbeten inom rostfritt stål, aluminium eller stål så är Ni välkomna att vända Er till oss. Vi har resurser att hjälpa till från idé-stadiet till färdig produkt, oavsett om det gäller enstycketillverkning av tryckkärl eller serieproduktion av andra produkter.

Exempelvis tillverkar vi kontinuerligt:

Legotillverkning

Vi utför legoarbeten åt flera företag. Några exempel är:

Tillverkning i vita material

Rostfritt stål, aluminium samt rosttröga material

Vi har god erfarenhet av både nykonstruktion samt vidareutveckling av konstruktioner i aluminium och rostfritt stål. Vi har egen produktionsanläggning med modern utrustning samt har ett stort kontaktnät med samarbetspartners för avancerad materialbearbetning.

Våra medarbetare har mycket lång erfarenhet av tillverkning i  rostfritt stål och aluminium.

Tillverkning i svarta material

Stål – Järn till höghållfasta material

Vissa produkter är inte lämpliga att tillverka i rostfria material. Det kan exempelvis handla om hållfasthet och/eller utmattningsfaktorer men kanske främst av ekonomiska skäl.

Vi har medarbetare som har stor erfarenhet av tillverkning även i dessa material samt ett stort kontaktnät för olika former av ytbehandling. Vi har egen produktionsanläggning med modern utrustning för tillverkning även i svarta material.

Industri och byggservice

Vi erbjuder tjänster inom svets, smide och installationer på plats hos Er och/eller i kombination med tillverkning av detaljer i vår verkstad.

Produktutveckling

Innovation & utveckling

Vi har god erfarenhet av produktutveckling samt produktionsutveckling inom fordonsindustri, tung fordonsindustri samt tillverkningsindustri,

Vi erbjuder kompetens inom projektledning, projektkoordinering samt projektering, både nationellt och internationellt.

Vi har flera erfarna medarbetare med goda kunskaper i flertalet av de ledande CAD-systemen som finns på marknaden. Stor kompetens finns också inom:

Licenssvetsning – för din säkerhet

Rostfria cisterner, smidesarbeten, legosvetsning, legotillverkning eller andra tekniska
tjänster – allt detta kan vi hjälpa dig med! Alltid till samma höga kvalitet och alltid med ett personligt engagemang.

När det kommer till våra svetsjobb vågar vi sticka ut hakan och påstå att vi är bäst! Licenssvetsning har kommit att bli navet i vår verksamhet och vi har under vår långa tid inom branschen inte enbart arbetat med såväl stora som små uppdrag utan även med många materialgrupper. Samtliga av våra svetsare har svetsarprövningar för svetsning i både konstruktionsstål och rostfria. Tillsammans med vår svetsansvarige går vi kontinuerligt igenom vilka behov som finns och vilka krav kunderna har. Vi utgår i vårt arbete alltid utifrån kundernas behov och önskemål. Att våra kunder blir nöjda är A och O för oss.

Licenssvetsning är en stor del av vår verksamhet och tillsammans med Dekra industrial så erbjuder vi även framtagande av kvalificerade svetsprocedurer samt personcertifieringar.

Licenssvetsning – kvalitet och säkerhet med personligt engagemang!

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör licenssvetsning eller någon av våra andra tjänster.

Mekanisk verkstad

Specialarbeten inom rostfritt stål, aluminium eller stål, legotillverkning, tillverkning i vita material, tillverkning i svarta material, industri och byggservice, produktutveckling och mycket mer. Ja, våra tjänster är många och har på precis samma sätt som vår kundkrets stadigt ökat och utvecklats med åren.
Under vår långa tid inom branschen har vi skapat oss såväl återkommande som nya kunder, ett bevis på vårt fina arbete som alltid utförs med högsta kvalitet och personliga engagemang.

Oavsett vilka av våra tjänster du anlitar arbetar vi och tillverkar efter dina önskemål och behov i vår välutrustade mekaniska verkstad. Här arbetar vi med:

Vår mekaniska verkstad är hjärtat i vår verksamhet. Något som vi så klart är mycket stolta över och som vi självklart är noga med att uppdatera med det allra senaste så att den produkt som just du beställer ska vara det bästa som finns att tillgå på marknaden.

Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer om vår mekaniska verkstad, vår verksamhet eller någon av våra tjänster.
Varmt välkommen till oss på Kalmar Rostfria!